Стало відомо, куди найбільше експортують українські овочі та фрукти
Стало відомо, куди найбільше експортують українські овочі та фрукти

Стало відомо, куди найбільше експортують українські овочі та фрукти

Найбільшим партнером України з експорту овочів 2023 року стала Європа, на яку припадає 95,1% від загального експорту овочів. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

Із 95,1% на Європейський Союз припадає 65,5% експорту. Крім того, Близький Схід є другим найбільшим макрорегіоном з точки зору експорту з України з 2,2%.

Більший обсяг експорту фруктів з України також припадає на Європу – 75,5%. Значна частина цієї суми може бути віднесена до Європейського Союзу – 71,9%.

За інформацією аналітиків EastFruit, 2023 року Україна встановила історичний рекорд експорту лохини, вперше поставивши на зовнішні ринки трохи більше ніж 4 тис. тонн цієї блакитної ягоди у свіжому вигляді.

У підсумку 2023 року експорт лохини з України до Польщі знизився на 39%. А ось експорт української лохини до Німеччини, яка, до речі, є головним ринком збуту для лохини з Польщі, зріс у 18 разів! Іншими словами, Україна почала відбирати частку ринку лохини Німеччини у Польщі.

Також істотно – на 37%, зріс експорт української лохини до Нідерландів, більш ніж у 4 рази – до Іспанії та низки інших країн Євросоюзу. Крім того, на 11% зріс експорт лохини з України до Великої Британії, яка входила до четвірки головних ринків збуту.



Перегляди: 0
Теги за темою
експорт
Джерело матеріала
loader
loader