Україна на п’ятому місці в Online Service Index: глобальному рейтингу цифрових держпослуг від ООН
Україна на п’ятому місці в Online Service Index: глобальному рейтингу цифрових держпослуг від ООН

Україна на п’ятому місці в Online Service Index: глобальному рейтингу цифрових держпослуг від ООН

За шість років Україна піднялася на 97 позицій угору.

Україна посіла п'яте місце рейтингу Online service Index, що у межах міжнародного дослідження E-Government Development Index, яке проводиться ООН, оцінює 193 країни світу. Online Service Index оцінює, наскільки якісно країна надає послуги у мережі, доступність необхідних громадянам послуг, зручність користування деравними цифовими сервісами, повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

«У 2018 році Україна була на 102-му місці, а цього року — на 5-му. Такий високий показник свідчить про значний прогрес, якого досягла Україна в цифровізації державних послуг», — зазначено у повідомленні.

Україна на п’ятому місці в Online Service Index: глобальному рейтингу цифрових держпослуг від ООН - Фото 1

Топ-10 рейтингу країн за рівнем розвитку цифрових держпослуг у 2024 році

Україна стала першою у світі державою з офіційними електронними паспортами та найшвидшою реєстрацією бізнесу. Також Україна є четвертою країною Європи, яка має цифрові водійські права, й однією з перших країн світу, чиї COVID-сертифікати в застосунку «Дія» ЄС офіційно визнав, повідомили у Мінцифри.

Online Service Index — один зі складників E-Government Development Index (EGDI), який розробляє ООН. Індекс визначає, наскільки добре уряди країн використовують цифрові технології для надання послуг громадянам. Інакше кажучи, цей індекс показує, наскільки держава є «електронною» та як вона взаємодіє з громадянами через державні сайти чи застосунки. За цим загальним показником Україна на тридцятому місці, у 2018 році була на 82-му.

Фото: ілюстративне / lowcostavia.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
ООН Рейтинг
Джерело матеріала
loader