В Україні з'явиться перший в історії поштовий банк
В Україні з'явиться перший в історії поштовий банк

В Україні з'явиться перший в історії поштовий банк

"Укрпошта" відкриє перший в Україні поштовий банк Відповідний законопроєкт уже внесено на розгляд Верховної Ради. Про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський у своєму Фейсбуці.

- Підготовлено та внесено до ВРУ закону 12044 про розв'язання питання фінансової інклюзії, що відкриває шлях до початку роботи поштового банку. Цей закон є спільною позицією та результатом роботи всіх сторін, тому має вийти. Те, що нещодавно здавалося неможливим, стало реальністю, - повідомив Смілянський.

Як зазначив директор "Укрпошти", для цього кроку НБУ провів важкі, але продуктивні переговори з МВФ, на яких питання фінансової інклюзії знайшло своє відображення у меморандумі МВФ. В результаті було досягнуто компромісного рішення для всіх сторін. За його словами, відкриття поштового банку стане актуальним для мешканців прифронтових регіонів на тлі ситуації із відключеннями світла.

- Це дуже важлива новина напередодні зими, коли через атаки ворога на енергетичну інфраструктуру можуть виникнути проблеми з наданням фінансових послуг, особливо в прифронтових та сільських районах. Може, але тепер я впевнений, що не будуть, – наголосив Смілянський.

  • 15 серпня "Укрпошта" заявила, що готова відкрити відділення в Суджі Курської області РФ, яке контролює Збройні сили України. Для цього компанія має отримати вказівки штабу щодо роботи на звільнених територіях при Кабміні та гарантії безпеки.
  • 15 вересня генеральний директор компанії Ігор Смілянський повідомив, що відділення "Укрпошти" у Миколаївці Донецької області зруйновано внаслідок російських обстрілів. Ця будівля була відновлена ​​у 2014 році, але росіяни її знову зруйнували.
Теги за темою
Банк
Джерело матеріала
loader