В Україні спостерігається зростання цін на моркву. Це пов'язане зі скорочення пропозиції цього овоча на ринку через сезонний фактор. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.
Так, станом на 18 вересня, в основних регіонах виробництва якісну моркву відвантажували по 12-16 грн/кг ($0,29-0,39/кг), що в середньому на 32% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.
За словами операторів ринку, такий ціновий тренд виник через суттєве скороченням пропозиції моркви через період міжсезоння.
«Більшість господарств уже завершили реалізацію моркви середніх сортів, тоді як збирання врожаю пізніших сортів більшість із них ще не приступили», – йдеться у повідомленні.
Аналітики додали, що зараз ціна на якісну моркву в Україні вже в середньому у 2,2 раза вища, ніж рік тому. Але деякі виробники планують і надалі підвищувати ціни за умови збереження таких темпів збуту.
Раніше ми писали, до подорожчання яких продуктів слід готуватися українцям.