У ЗСУ з'явиться унікальний всюдихід-амфібія
У ЗСУ з'явиться унікальний всюдихід-амфібія

У ЗСУ з'явиться унікальний всюдихід-амфібія

У ЗСУ з'явиться унікальний всюдихід-амфібія

Він може працювати в умовах, де інша техніка не може впоратися.

Міністерство оборони України кодифікувало і дозволило використовувати у підрозділах Збройних сил України всюдихід-амфібію «ТАХА», яку розробили українські інженери. Ця машина може функціонувати на різних видах місцевості, включаючи болота, плавні, глибокий сніг і навіть кригу, завдяки своїм унікальним характеристикам, повідомляє пресслужба відомства.

Серед особливостей «ТАХА» — здатність долати перешкоди висотою понад один метр, а також мінімальний тиск на поверхню завдяки широким шинам, що робить його ідеальним для руху по сипучих і нестабільних ґрунтах. Водночас всюдихід може перевозити до 1 тонни вантажу або до 10 пасажирів. Він розвиває швидкість до 40 км/год на суходолі та до 6 км/год на воді, маючи кілька паливних баків і здатність працювати понад дві доби на одній заправці.

«ТАХА» вже активно використовується на фронті, допомагаючи з евакуацією, транспортуванням боєприпасів і постачанням продуктів харчування. Причому, в умовах, де інша техніка не може впоратися.

Нагадаємо, командувач Силами безпілотних систем ЗСУ полковник Вадим Сухаревський розповів, що на фронті захисники використовують понад 170 прийнятих на озброєння зразків БпЛА. Він наголосив, що український дрон — не лише зброя, яка змінила поле бою, але й різновид перемоги нашої держави.

Джерело матеріала
loader
loader