Азербайджанський журналіст Афган Садигов оголосив голодування у Грузії
Азербайджанський журналіст Афган Садигов оголосив голодування у Грузії

Азербайджанський журналіст Афган Садигов оголосив голодування у Грузії

Азербайджанський журналіст Афган Садигов 21 вересня оголосив голодування в СІЗО Грузії, вимагаючи не екстрадувати його до Азербайджану.

Про це «Еху Кавказу» повідомила його дружина Севіндж Садигова після зустрічі з ним 20 вересня.

За її словами, Афган стверджує, що грузинська влада та суди виконують політичне замовлення уряду Азербайджану, і це призвело до порушення його прав і свобод. Він зазначив, що його сім'ю тримають під шантажем і загрозами, а діти позбавлені можливості отримувати освіту. Садигов заявив, що продовжуватиме голодування, але не вийде за межі закону.

У 2020 році Садигов також тримав голодування в Азербайджані, протестуючи проти судового вироку, що значно погіршило його здоров'я. Міграційна служба Грузії відмовила йому в наданні політичного притулку, і в серпні його заарештували на запит Азербайджану. Йому загрожує екстрадиція до Баку, де його звинувачують у вимаганні.

Садигов є відомим критиком влади Азербайджану і переїхав до Грузії з родиною близько пів року тому під час хвилі арештів незалежних журналістів в Азербайджані.

Нагадаємо, у серпні 2024 року з'явилася інформація, що азербайджанського журналіста Афгана Садигова затримали в Тбілісі з метою екстрадиції на батьківщину.

У квітні 2024 року президент Азербайджану Ільхам Алієв на спільній пресконференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцем відкинув критику щодо арештів журналістів. Він вважає, що доступ громадян до інтернету в країні свідчить про те, що свобода преси забезпечена.

Джерело матеріала
loader
loader