Андрій Золотарьов розповів, що таке перемога у війні та як не втратити допомогу США
Андрій Золотарьов розповів, що таке перемога у війні та як не втратити допомогу США

Андрій Золотарьов розповів, що таке перемога у війні та як не втратити допомогу США

Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Хіба вихід на кордони 1991 року є перемогою у такому разі? Сама постановка питання і тоді, 2 роки тому, дивувала, ну, і зараз. Адже більшою мірою перемога – це насамперед розгром Збройних сил противника, щоб він не мав можливості продовжувати далі бойові дії. Усі зі шкільних років уявляють перемогу, як було 80 років тому, тобто повний розгром, капітуляція противника. Проте більшість війн закінчуються за дещо інших умов. І тоді далі починається інтерпретація того, що таке перемога», – міркує Андрій Золотарьов.

До того ж, додає він, у березні-квітні 2022 року збереження держави, незалежності за тих умов, коли агресор напав, - це вже саме собою могло бути перемогою. Зараз, зазначає експерт, та й тоді саме поняття перемоги кожен трактував по-своєму, але якою вона буде, враховуючи контекст, у якому все відбувається, економічний, військовий стан, побачимо пізніше.

На думку гостя програми, немає тих тенденцій, про які говорять деякі оптимісти, що вже у листопаді планується припинення бойових дій, тобто, зважаючи на все, війна триватиме.

«Поки я бачу такий піар-план перемоги, це Байдену важливо. Ми ж не забуваємо, що вимагав Конгрес, коли голосувався пакет допомоги Україні, - надати стратегію. Ну, ось план Зеленського має зістикуватися із цією стратегією, яку Байден має надати Конгресу. І від цього залежатиме доля не лише завислих 5-6 млрд доларів невитрачених у минулому фінансовому році, а й подальше фінансування України», - пояснює Андрій Золотарьов.

Джерело матеріала
loader
loader