США готують для ЗСУ найбільший за 4 місяці пакет допомоги: що у нього увійде
США готують для ЗСУ найбільший за 4 місяці пакет допомоги: що у нього увійде

США готують для ЗСУ найбільший за 4 місяці пакет допомоги: що у нього увійде

Наступного тижня США оголосять про черговий пакет військової допомоги Україні на суму $375 млн. Це найбільший пакет допомоги за останні 4 місяці.

Як повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела, пакет допомоги включає патрульні катери, додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), артилерійські боєприпаси калібру 155 і 105 мм, запчастини та інше озброєння.

Але, як зазначило видання, вміст і розмір пакету можуть змінити перед підписом президента країни Джо Байдена.

Видання підкреслило, що з травня США не надавали пакетів допомоги на суму понад $275 млн через президентські повноваження на скорочення озброєнь (PDA).

"PDA дозволяє США використати наявні запаси озброєнь для надання допомоги союзникам у надзвичайних ситуаціях. У серпні, коли ЗСУ почали операцію в Курській області, а окупанти наступали на Донбасі, США відправили два пакети допомоги, на $125 млн", - написало видання.

Як відомо, минулого місяця США заявили про виділення нового пакету допомоги Україні. Він включав перехоплювачі систем ППО, боєприпаси для HIMARS та протитанкову зброу.

Перед цим посол України у США Оксана Маркарова розповіла, коли Київ отримає гроші від США. За її словами, загалом буде виділено $60 млрд, з яких 7,9 млрд - це пряма бюджетна допомога.

Джерело матеріала
loader