США готують пакет допомоги Україні на 375 млн доларів: що до нього увійде
США готують пакет допомоги Україні на 375 млн доларів: що до нього увійде

США готують пакет допомоги Україні на 375 млн доларів: що до нього увійде

Україна може отримати у межах нового пакету допомоги, зокрема, патрульні катери і додаткові боєприпаси.

Сполучені Штати Америки готують пакет військової допомоги Україні у розмірі 375 млн доларів. Очікується, що його можуть оголосити уже наступного тижня. Про це повідомляє Reuters із посиланням на офіційних осіб, які говорили на умовах анонімності.

Виданню вдалося дізнатися, що Україна у межах цього пакету допомоги може отримати, зокрема:

При цьому зазначається, що зміст і розмір пакета допомоги можуть змінитися найближчими днями перед тим, як його підпише президент США Джо Байден.

Що відомо про HIMARS

HIMARS – американська високомобільна реактивна система залпового вогню, призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО і вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів, а також для надання вогневої підтримки своїм підрозділам і засобам підтримки.

Максимальна дальність системи залежить від використовуваного озброєння й складає 499 км ракетами PrSM. Підготовка до стрільби триває 1 хвилину завдяки тому, що стандартні реактивні снаряди постачаються в пускову установку одразу зарядженими у спеціальних пеналах, що містять 6 снарядів класу MLRS, 2 балістичні ракети PrSM або 1 ракету ATACMS, пише Вікіпедія.

США готують пакет допомоги Україні на 375 млн доларів: що до нього увійде
Що відомо про HIMARS/ Інфографіка: Главред

Військові допомога Україні – останні новини

Раніше повідомлялося, що майже $6 млрд допомоги для України можуть "згоріти" – в Пентагоні відреагували. В Пентагоні зазначили, що робота над рішенням, яке передбачало б передачу Україні військової допомоги майже на 6 мільярдів доларів все ще триває.

Також раніше повідомлялося, що Україна отримає кредит від ЄС на 35 мільярдів євро. Урсула фон дер Ляєн зазначила, що Україна буде сама розпоряджатись кредитом на суму 35 мільярдів євро, отриманим від Європейського Союзу.

Нагадаємо, Україна скоро отримає списані танки Abrams від Австралії. У ЗМІ дізнались, що в уряді Австралії вивчають можливість надання Україні танків Abrams.

Читайте також:

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader