Досвідчені гурмани кладуть секретну добавку: як засолити огірки, щоб хрустіли
Досвідчені гурмани кладуть секретну добавку: як засолити огірки, щоб хрустіли

Досвідчені гурмани кладуть секретну добавку: як засолити огірки, щоб хрустіли

Розкрито неймовірний лайфхак - у чому секрет хрусткого солоного огірка і як правильно засолити.

Солоні огірки є прикрасою будь-якого столу і вирізняються не тільки незабутнім смаком, а й структурою, яка за правильної обробки гарантує хрустку й ароматну закуску. Консервація овочів утворює молочну кислоту, яка створює несприятливі умови для розвитку багатьох шкідливих мікроорганізмів.

При солінні готовий продукт (солоні огірки) отримують у результаті природного молочнокислого бродіння плодів у слабкому розсолі. Консервовані огірки готують заливанням плодів слабокислим маринадом з подальшою пастеризацією. Для засолу беруть більші плоди, повномірні зеленці, для консервації - дрібніші, вікові більш молоді.

Що таке консервування?

Консервування - загальна назва різних способів обробки харчових продуктів (виготовлення консервів) для підвищення їхнього терміну зберігання здебільшого за рахунок пригнічення життєдіяльності мікроорганізмів, що псують продукти. У широкому сенсі під консервуванням мається на увазі будь-який процес, що значно подовжує збереження продуктів у придатному для вживання в їжу вигляді, повідомляє "Вікіпедія".

Як правильно засолити огірки

Починати слід із відбору плодів для консервації. Вони мають бути правильної форми, без механічних пошкоджень, не уражені хворобами, а також не мати ознак пожовтіння. Слід уважно оглянути огірки, відбракувати непридатні з тієї чи іншої причини екземпляри (з механічними пошкодженнями, пліснявою, неправильної форми тощо).

Миття огірків необхідне для видалення механічної домішки, що прилипла (землі, піску тощо), а також для видалення мікроорганізмів. Під час очищення видаляють неїстівні частини - плодоніжки плодів, чашолистки ягід, насіннєві камери, шкірку.

Розсіл і прянощі: головні правила для огірків

За словами фахівців-кулінарів, при приготуванні великих об'ємів консервованих огірків, розсіл готують за добу до заливки. Вода має задовольняти вимогам, що пред'являються до питної. Сіль має бути чистою, харчовою, без домішок.

При солінні огірків у скляній тарі прянощі зазвичай укладають двома порціями, на дно і зверху. Герметично закупорюють їх після повного завершення бродіння.

Скільки солі на літр води для солоних огірків

Рекомендується додавати дві столові ложки солі та одну столову ложку цукру (без гірки) на один літр води. Крім того, слід додати дві столові ложки звичайного оцту.

Досвідчені гурмани кладуть секретну добавку: як засолити огірки, щоб хрустіли
/ Главред

Для чого потрібно замочувати огірки перед засолюванням

Під час змочування огірків ви додатково їх відмиєте від мікроскопічних частинок бруду. Крім того, під час консервування покупних огірків попереднє замочування допоможе вивести з плодів ймовірні нітрати.

Чи потрібно кип'ятити воду для малосольних огірків

Як стверджують досвідчені кулінари, розсіл для огірків кип'ятити не варто. Це пояснюється тим, що в іншому разі огірки можуть просто пожовтіти і розм'якнути, а також втратять природний смак і запах.

Як правильно зберігати солоні огірки

Умови зберігання солоних огірків багато в чому визначають їхню якість. Під час зберігання мікробіологічні процеси сповільнюються, але не припиняються. Триває накопичення молочної кислоти, цукру. Дуже важливо, щоб ці процеси протікали в правильному напрямку. Найкращі способи зберігання солоних огірків - у холодильниках і холодних льохах.

Дивіться відео - правильні солоні огірки, секрет приготування:

Більше новин:

Джерело матеріала
loader
loader