Ціни на iPhone 16 впадуть найближчим часом через низький попит
Ціни на iPhone 16 впадуть найближчим часом через низький попит

Ціни на iPhone 16 впадуть найближчим часом через низький попит

Попри великі сподівання, початкові продажі iPhone 16 виявилися нижчими за очікування. Аналітики пов'язують це з розчаруванням покупців щодо Apple Intelligence – нового пакета функцій штучного інтелекту, який був однією з головних «фішок» нової моделі. Про це інформує Quartz.

За даними аналітика TF Securities Мінг-Чі Куо, за перші вихідні після запуску було продано близько 37 млн  iPhone 16, що майже на 13% менше, ніж продажі iPhone 15 за аналогічний період минулого року.

Однією з причин низького попиту є поетапний запуск Apple Intelligence. Хоча деякі функції ШІ вже доступні в iOS 18, ключові інструменти, ексклюзивні для iPhone 15 Pro і вище, будуть запущені лише в жовтні у вигляді бета-версії.

Це розчарувало багатьох покупців, які очікували повноцінного функціоналу ШІ одразу після виходу нового iPhone. Дослідження показують, що лише 18% споживачів купують новий iPhone заради нових функцій, більшість же оновлює свої смартфони лише після того, як старі пристрої застаріють, будуть вкрадені або пошкоджені.

Крім того, Apple стикається з сильною конкуренцією на китайському ринку, де Huawei та інші місцеві виробники смартфонів пропонують привабливі альтернативи. Наразі ж компанія зіткнулася з несподіваним провалом на старті продажів своєї нової флагманської моделі. 

 

Джерело матеріала
loader