У США перезапустять АЕС, на якій у 1979 році сталася ядерна аварія
У США перезапустять АЕС, на якій у 1979 році сталася ядерна аварія

У США перезапустять АЕС, на якій у 1979 році сталася ядерна аварія

Атомна електростанція Three Mile Island у Пенсільванії, яка прославилась найсерйознішою аварією в історії комерційної ядерної енергетики США, готується до відновлення своєї роботи. Її місія полягатиме у забезпеченні енергією центрів обробки даних Microsoft, пише The Guardian.

Компанія Constellation Energy з Балтімора підписала 20-річну угоду з Microsoft про постачання електроенергії. Ця угода, яка ще має отримати схвалення регулюючих органів, спрямована на забезпечення чистою енергією центрів обробки даних, що підтримують хмарні обчислення та програми штучного інтелекту Microsoft.

Відповідно до угоди, Constellation відновить роботу першого енергоблоку TMI та підтримуватиме його функціонування протягом десятиліть. Очікується, що це додасть до мережі близько 835 мегават безвуглецевої енергії. Станцію буде перейменовано на Центр чистої енергії Крейна (CCEC) на честь колишнього генерального директора Кріса Крейна.

За даними дослідження, проведеного на замовлення Ради з будівництва та будівельних професій Пенсільванії, новий CCEC створить 3400 прямих та непрямих робочих місць. Звіт The Brattle Group прогнозує, що перезапуск заводу додасть 16 мільярдів доларів до ВВП штату та принесе понад 3 мільярди доларів у вигляді державних і федеральних податків.

 "Це угода є важливою віхою у зусиллях Microsoft з декарбонізації мережі на підтримку нашого зобов'язання стати вуглецево-негативними. Microsoft продовжує співпрацювати з постачальниками енергії для розробки джерел енергії без викидів вуглецю, щоб допомогти задовольнити потреби мереж у потужності та надійності", - зауважив віцепрезидент з енергетики Microsoft Боббі Холліс.

Ядерна аварія на АЕС Three Mile Island у США

28 березня 1979 року на АЕС у Пенсильванії сталася часткова розплавка реактора другого енергоблоку. Інцидент розпочався близько 4-ї ранку через несправність у неядерній частині станції. Відтоді реактор TMI-2 було назавжди зупинено, а 99% його палива вилучено. Перший енергоблок TMI-1 є цілком автономною установкою, і аварія на сусідньому реакторі не вплинула на його роботу.

Для відновлення станції та підготовки до перезапуску плануються значні інвестиції, зокрема в оновлення турбіни, генератора, головного силового трансформатора, а також систем охолодження та управління.

Джерело матеріала
loader
loader