Байден доручив "зрушити небо та землю", щоб допомогти Україні, - Білий дім
Байден доручив "зрушити небо та землю", щоб допомогти Україні, - Білий дім

Байден доручив "зрушити небо та землю", щоб допомогти Україні, - Білий дім

Президент США Джо Байден доручив "зрушити небо та землю", щоб надати Україні потрібну допомогу.

Як передає "Хвиля", про це сказав директор з питань Європи у Раді з нацбезпеки США Майкл Карпентер в інтерв'ю "Голосу Америки".

За його словами, Байден абсолютно рішуче налаштований підтримати Україну та поставити її у сильну позицію наприкінці свого терміну перебування на посаді.

"Він доручив усім нам, хто працює на нього, зрушити небо та землю, щоб переконатися, що ми надаємо всю, особливо військову допомогу, але також допомогу в енергетичній безпеці, допомогу, яка була частиною законопроекту про додаткове фінансування, який схвалили у квітні - щоб виділити все це якнайшвидше. Це його вказівки нам, і ми їх виконуємо в цей момент", - сказав Карпентер.

Крім того, він зазначив, що Білий дім ще не ознайомився із планом перемоги України, який у США презентує президент України Володимир Зеленський.

"Ми у постійній комунікації з нашими українськими партнерами з усіх питань. Однак у цьому конкретному випадку, я так розумію, президент Зеленський хотів приїхати сюди та поінформувати про цей план президента Байдена особисто. Тож ні, ми не ознайомлені із планом, але у президентів буде можливість незабаром провести цю розмову, а також узгодити свої стратегічні цілі до кінця роботи цієї адміністрації, що буде дуже важливим", – додав Карпентер.

Зазначимо, що Зеленський їде до Сполучених Штатів із "планом перемоги" України. У четвер 26 вересня він представить свої ідеї президентові Джо Байдену.

За словами директора з питань Європи, у Білому Домі з нетерпінням чекають на презентацію, і хочуть узгодити стратегічні цілі з Києвом на останні чотири місяці роботи адміністрації Джо Байдена.

"Україна - це топ-пріоритет для Джо Байдена, який хоче бачити перемогу України частиною своєї політичної спадщини", - наголосив він.

Раніше Зеленський анонсував переговори у США та новий план посилення України.

Теги за темою
Джо Байден
Джерело матеріала
loader
loader