БФ молодіжної ініціативи Надія здійснив 150-ту місію на Схід
БФ молодіжної ініціативи Надія здійснив 150-ту місію на Схід

БФ молодіжної ініціативи Надія здійснив 150-ту місію на Схід


На території Донецької, Харківської, Сумської, Херсонської та Запорізької областей повезли засоби критичної медицини.

Команда благодійного фонду молодіжної ініціативи Надія разом з партнерами – фондом Батальйон волонтер та Романом Бочкалою – вирушила з гуманітарною місією на прифронтові території за маршрутом Харків-Куп’янськ-Борова-Покровськ-Лиман. Про це голова наглядової ради фонду Надія народний депутат Валерій Дубіль.

За словами нардепа, це вже 150-та гуманітарна місія фонду на прифронтові території Донецької, Харківської, Сумської, Херсонської та Запорізької областей. Цього разу туди повезли засоби критичної медицини.

Дубіль зауважив, що загалом фонд Надія забезпечив прифронтові шпиталі та стабілізаційні пункти 50 апаратами для непрямого масажу серця Easy Pulse Schiller (Швейцарія), 10 апаратами для гемодіалізу Prismaflex, сотнями реанімаційних моніторів, томографами, апаратами для КТ-, МРТ-та УЗД-дослідженть, рентгенапаратами, операційними столами, а також поставив п’ять кабінетів гастроколоноскопії Fuji у шпиталі Донеччини та Харківщини (завдяки цим кабінетам медики рятують життя захисників із внутрішніми кровотечами).

“Крім того, команда Надії передала у шпиталі на лінії вогню десятки швидких, близько 100 підігрівачів для інфузій, лазерне хірургічне обладнання та артроскоп для проведення безрозрізних операцій на кінцівках. Кожна гуманітарна місія нашої команди спрямована на те, щоб забезпечити необхідне обладнання для порятунку життів. Війна – це не лише про боротьбу зі зброєю в руках, це також про можливість вчасно надати допомогу тому, хто цього потребує. Ми забезпечуємо шпиталі та військові частини найсучаснішим медичним обладнанням, а військові підрозділи – засобами, які допомагають зберігати життя захисників на полі бою”, – додав голова наглядової ради фонду.

Він зазначив, що в межах підтримки військових підрозділів, яка є окремим напрямком роботи фонду, за останні два тижні військові на Донецькому, Оріхівському та Курському напрямках фронту отримали п’ять найсучасніших систем радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, Генштаб поінформував, що війська РФ активізувались на Лиманському напрямку. Кількість атак тут зрівнялась по числу штурмів на Покровському.



Теги за темою
допомога
Джерело матеріала
loader
loader