"Хезболла" завдала масованого ракетного удару по Ізраїлю, є поранені
"Хезболла" завдала масованого ракетного удару по Ізраїлю, є поранені

"Хезболла" завдала масованого ракетного удару по Ізраїлю, є поранені

Бойовики "Хезболли" атакували північ Ізраїлю в ніч проти 22 вересня. В результаті дістали поранення кілька мирних ізраїльтян, у тому числі – діти. Про це повідомили у пресслужбі Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

За даними ізраїльських військових, бойовики випустили перших 7 ракет близько 1.00 за місцевим часом. Під ранок "Хезболла" завдала удару, випустивши ще 12 ракет. Ще пізніше у бік Ізраїлю було випущено 5 ракет. Під час обстрілу частину ракет бойовики направили на авіабізу "Рамат Дваїд", розташований в Ізреельській долині та за 50 км від кордону з Ліваном.

- Більшість із 10 запущених по авіабазі ракет були збиті, але одна вибухнула на землі. ЦАХАЛ розслідує промах «Залізного бані». "Хізбалла" взяла на себе відповідальність за цей обстріл, найглибший з початку війни. Шиїтське угруповання заявило, що випустило по "Рамат Давиду" 10 ракет типу "Фаді1" та "Фаді2", - повідомив представник ЦАХАЛу Даніель Хагарі.

У національній медичній службі Ізраїлю повідомили, що в результаті атаки в Кір'ят-Біалік постраждали троє ізраїльтян. Їх госпіталізували з осколковими пораненнями. Серед поранених – двоє 70-річних чоловіків та 16-річна дівчинка. Ще кілька людей зверталися за допомогою до медиків через гостру реакцію на стрес або травмування на шляху до бомбосховища.

Після нічного ракетного обстрілу Командування тилу ЦАХАЛу ввело обмеження на півночі Ізраїлю. Відповідно до нових вказівок, на території Голанських висот, Галілеї, в районі Хайфської затоки та північних долинах освітні заходи не проводитимуться. Збори будуть обмежені: на відкритому повітрі — не більше 10 осіб, у приміщеннях — не більше 100. Працювати можна лише за умови, що поблизу робочого місця є відповідне укриття, до якого можна безпечно дістатися вчасно.

  • 5 серпня глава МЗС Угорщини Петер Сійярто у розмові з ізраїльським колегою Ісраелем Кацом передав попередження від Ірану. Там заявили про готовність напасти на Ізраїль у найкоротший термін.
  • 19 вересня ізраїльські військові авіацією атакували об'єкти "Хезболли" у Лівані.
Джерело матеріала
loader