На затонулій яхті Лінча знайшли сейфи з секретними даними – ЗМІ
На затонулій яхті Лінча знайшли сейфи з секретними даними – ЗМІ

На затонулій яхті Лінча знайшли сейфи з секретними даними – ЗМІ

Уряд Італії вжив додаткових заходів для захисту місця затоплення, оскільки суперсекретні дані можуть зацікавити іноземні розвідки, зокрема Росії і Китаю.

Водолази, що обстежують затонулу супер’яхту, на борту якої перебував британський технологічний магнат Майк Лінч, запросили посилення охорони судна через побоювання, що секретні документи у водонепроникних сейфах можуть зацікавити іноземні уряди. Про це у суботу, 21 вересня, повідомляє із посиланням на джерела.

Яхта затонула у серпні біля берегів Сицилії. В аварії, окрім Лінча, загинули ще шестеро людей.

За повідомленнях чотирьох джерел телеканалу, італійська прокуратура вважає, що 56-метрова яхта Bayesian може містити надсекретні дані, пов’язані з низкою західних спецслужб.

Зазначається, що Лінч був пов’язаний з британськими, американськими та іншими розвідувальними службами через свої компанії. Крім того, бізнесмен був радником британських прем’єр-міністрів Девіда Кемерона і Терези Мей з питань науки, технологій і кібербезпеки під час їх перебування на посадах.

Затонуле судно, яке лежить на морському дні на глибині близько 50 метрів має водонепроникні сейфи з двома суперзашифрованими жорсткими дисками, які можуть містити надсекретну інформацію, в тому числі паролі та інші конфіденційні дані, повідомив CNN чиновник, який бере участь у планах порятунку, але попросив не називати його імені. Водолази-спеціалісти з дистанційними камерами ретельно обшукали судно.

Спочатку місцеві правоохоронці побоювалися, що потенційні злодії можуть спробувати дістатися уламків у пошуках коштовностей та інших цінностей, які знаходяться на борту яхти. Утім, зараз вони стурбовані тим, що уламки, які планують підняти у найближчі тижні в рамках кримінального розслідування трагедії, також зацікавлять іноземні уряди, в тому числі Росію і Китай. Вони звернулися з проханням посилити охорону яхти як над водою, так і за допомогою підводного спостереження.

Нагадаємо, елітна яхта Bayesian під британським прапором затонула під час шторму біля порту Портічелло, на схід від столиці Сицилії Палермо. На борту були 10 членів екіпажу і 12 пасажирів. Врятувати вдалося 15 людей.



Теги за темою
Італія уряд
Джерело матеріала
loader
loader