Не просто одна ракета, – генерал армії пояснив, як вдалось уразити склад з боєприпасами в Росії
Не просто одна ракета, – генерал армії пояснив, як вдалось уразити склад з боєприпасами в Росії

Не просто одна ракета, – генерал армії пояснив, як вдалось уразити склад з боєприпасами в Росії

Генерал армії, екскерівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж розповів 24 Каналу, що для таких цілей Україна залучає цілий комплекс систем. Мовиться про різні види дронів, ракет та розвідки.

Як вдалось уразити склад з російськими боєприпасами

За словами генерала армії, для проведення подібних заходів Україна використовує комплексні системи, а саме розвідувальні дрони, балістичні дрони для відвернення уваги (включаючи нові розробки, такі як "Паляниця") та ракетні системи тактичного рівня, які також досягають до цілі на відстані до 2 тисяч кілометрів.

Українські військові не можуть використати просто одну ракету, коли мовиться про стратегічно важливий об'єкт. Важливий саме комплекс,
– наголосив Маломуж.

Для прикладу, лише сама розвідка є різних типів: космічна, радіотехнічна, оперативна, агентурна, а також та, яка допомагає безпосередньо на місці дислокації виявити всі сили, засоби, щоб надати перспективу потужних ударів прямо в ціль, коли ворог цього не очікує. Важливою, за словами генерала армії, є також зашифровування ударів.

"Дрони ж дозволяють знищити ціль не лише в одному секторі, тому що Росія вже часто перекриває цілі і детонація не дозволяє знищити все. Якщо ж це буде в декількох місцях, то системи огорожі не працюють", – додав Маломуж.

Цікаво! У мережі оприлюднили супутникові знімки наслідків удару по другому складу Росії під Торопцем 22 вересня. У північній частині арсеналу повністю вигоріло більше, ніж половина місць зберігання боєприпасів.

Нагадаймо, що 18 вересня українські військові перший раз вразили російський склад з боєприпасами та ракетами до "Град", С-300, С-400, а також з балістичними ракетами до "Іскандер".Вибухи були настільки потужними, що у місті та Торопецькій громаді оголосили евакуацію. Крім того, сила детонації боєприпасів ймовірно спровокувала землетрус.

Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
loader