Онук Оскара Вайлда розкритикував скульптуру діда у Лондоні
Онук Оскара Вайлда розкритикував скульптуру діда у Лондоні

Онук Оскара Вайлда розкритикував скульптуру діда у Лондоні

Мерлін Голланд, онук ірландського англомовного поета й драматурга Оскара Вайлда, засудив його скульптуру в британській столиці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Голланд, експерт із життя та творчості Вайльда, розкритикував чорну бронзову скульптуру Едуардо Паолоцці заввишки 60 см, яка має бути відкрита в громадському саду в Челсі, що на південному заході Лондона, поблизу колишнього будинку ірландського поета.

«Я за будь-які інновації в сучасному мистецтві. Але це мені здається неприйнятним. Це виглядає абсолютно огидно», - заявив онук Вайлда.

За його словами, скульптура настільки похмура, що будь-хто, хто її бачить, скоріше думає про трагічний кінець Вайлда, ніж про радість від його творів.

Очікується, що скульптура буде встановлена протягом наступних декількох тижнів.

Спорудження скульптури Вайлда приурочене до сторіччя від дня його народження.

Зазначається, що у 1995 році Паолоцці подав свій проєкт скульптури комітету, до якого також входив і сам Голланд. Паолоцці був серед шести кандидатів, які увійшли до короткого списку, яких попросили створити макети або масштабні моделі скульптури Вайлда.

У Фонді британського скульптора Паолоцці, який помер у 2005 році, вважають, що кожен має право на свою думку, включно з онуком Оскара Вайлда.

«Ми також зазначаємо, що Oscar Wilde Society повністю підтримує скульптуру» - додали у Фонді.

46-річний Вайлд помер у злиднях у 1900 році після одного з найвідоміших судових процесів у британській історії та ув’язнення за гомосексуалізм.

Як повідомляв Укрінформ, Національний музей воскових фігур у Дубліні зобов’язався створити нову фігуру ірландської співачки Шинейд О'Коннор після негативної реакції громадськості.

Фото: The Paolozzi Foundation

Теги за темою
Лондон
Джерело матеріала
loader
loader