Прем’єр Болгарії: Рада Безпеки ООН потребує модернізації для реагування на виклики часу
Прем’єр Болгарії: Рада Безпеки ООН потребує модернізації для реагування на виклики часу

Прем’єр Болгарії: Рада Безпеки ООН потребує модернізації для реагування на виклики часу

Дімітар Главчев, виконувач обов’язків прем’єр-міністра Болгарії, вважає, що Пакт майбутнього, ухвалений на Саміті майбутнього в Нью-Йорку, є вирішальною ініціативою для подолання викликів нашого часу. Однак прописані в ньому кроки вимагають трансформації управління, а саме реформування Ради безпеки ООН.

Про це він заявив, звернувшись до учасників саміту, що проходить у Нью-Йорку, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми повинні модернізувати та омолодити Організацію Об'єднаних Націй, щоб вона залишалася актуальною та реагувала на виклики 21 століття. Це включає реформування Ради Безпеки для кращого відображення нинішнього глобального ландшафту шляхом додавання додаткових постійних і непостійних місць», - наголосив Главчев.

За його словами, Пакт майбутнього є амбітним документом, який може допомогти подолати комплексні проблеми, що стоять перед людством. Серед поточних викликів Главчев назвав низку світових конфліктів, включаючи російську агресію в Україні та конфлікт на Близькому Сході.

«Цей пакт також означає відданість міжнародного співтовариства зміцненню оновленої багатосторонньої системи, заснованої на новому глобальному консенсусі», - додав болгарський прем’єр.

Як передавав Укрінформ, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш вважає, що документи, які розглядаються під час Саміту майбутнього, відкривають шлях до нових перспектив і можливостей, зокрема реформування Ради Безпеки. Про це він заявив у неділю, звернувшись до учасників саміту, що відбувається у Нью-Йорку.

Фото: БГНЕС

Теги за темою
ООН
Джерело матеріала
loader
loader