Росія оголосила список «ворогів духовних цінностей»
Росія оголосила список «ворогів духовних цінностей»

Росія оголосила список «ворогів духовних цінностей»

20 вересня 2024 року прем’єр-міністр Росії Михайло Мішустін затвердив перелік з 47 країн, які, за версією Кремля, мають «деструктивні установки», що суперечать російським духовним і моральним цінностям. Цей крок викликав занепокоєння міжнародної спільноти, оскільки Росія продовжує просувати ідеологічний поділ світу, нагадуючи про тактику часів Холодної війни.

Згідно зі звітом Інституту вивчення війни (ISW), до списку увійшли переважно західні країни та держави, які підтримують Україну. Проте Словаччина, Угорщина, Туреччина, Молдова та Грузія не потрапили до цього переліку. Російські посадовці висловили свою стурбованість щодо західних неоліберальних цінностей і намагаються створити новий ідеологічний табір, заснований на нібито «традиційних» російських духовних принципах.

Цей список з’явився невдовзі після президентського указу, який полегшує імміграцію до Росії для осіб, що не поділяють «деструктивні неоліберальні цінності» у своїх рідних країнах.

Експерти зазначають, що такий крок є спробою Кремля розколоти світ на ідеологічні табори та зміцнити власну позицію на міжнародній арені шляхом створення нових євразійських форумів та архітектур безпеки. Мета цих ініціатив — виключити Захід з політичної гри, одночасно просуваючи ідею російської унікальності та захисту духовних цінностей.

Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
loader
loader