В Італії чоловіка заарештували за подвійне вбивство майже 50-річної давності
В Італії чоловіка заарештували за подвійне вбивство майже 50-річної давності

В Італії чоловіка заарештували за подвійне вбивство майже 50-річної давності

В Італії чоловіка заарештували за подвійне вбивство майже 50-річної давності - Фото 1

В Італії заарештували 65-річного греко-австралійського громадянина, підозрюваного у вбивстві двох жінок, знайдених мертвими у 1977 році в Мельбурні, Австралія. Чоловіка затримали в аеропорту Риму, і поліція планує вимагати його екстрадиції до Австралії.

Про це пише The Guardian.

Армстронг і Бартлетт були вбиті в січні 1977 року в Колінгвуді, поки 16-місячна дитина Армстронг спала в іншій кімнаті. Тіла жінок знайшли 13 січня, через три дні. Дитина була в зневодненому стані, але не постраждала. Поліція повідомила, що обидві жінки загинули від численних ножових поранень.

Ці вбивства стали однією з найгучніших нерозкритих справ Мельбурна, що залишалася відкритою протягом десятиліть. Справа привернула увагу багатьох книг і подкастів. У 2017 році було оголошено винагороду в $1 млн за нову інформацію, що може призвести до арешту винних.

Головний комісар Шейн Паттон в суботу описав цю справу як “абсолютно жахливе, жахливе, божевільне вбивство”.

За словами Паттона, поліція роками розшукувала заарештованого чоловіка, визначивши його як “особу, що становить інтерес”.

Через 20-річний термін давності, встановлений грецьким законодавством для висунення звинувачень у вбивстві, і час, що минув до того, як були зібрані достатні докази, чоловік не міг бути звинувачений, поки він перебував у Греції.

Замість цього на нього було видано червоне повідомлення Інтерполу, і італійська влада скористалася цим, взявши його під варту в аеропорту Леонардо да Вінчі в Римі.

Хоча розслідування триває, Паттон сказав, що арешт чоловіка став “важливим проривом”.

“Понад 47 років детективи відділу з розслідування вбивств невтомно працювали над тим, щоб визначити, хто несе відповідальність за смерть Сюзанни Армстронг і Сьюзен Бартлетт”, – сказав комісар.

Паттон сказав, що терміни екстрадиції залежатимуть від італійської влади, але він очікує, що пройде щонайменше місяць, перш ніж поліція поїде до Італії, щоб дати свідчення для обґрунтування екстрадиції. // Букви

Tweet
Джерело матеріала
loader