31 жовтня — літературна дискусія «Що з українською літературою?»
31 жовтня — літературна дискусія «Що з українською літературою?»

31 жовтня — літературна дискусія «Що з українською літературою?»

Подія відбудеться 31 жовтня о 18:00 у Молодому театрі (вул. Прорізна, 17).

У четвер, 31 жовтня, Stretovych Agency спільно з Молодим театром запрошують на  велику літературну дискусію — «Що з українською літературою?».

Учасники дискусії — літературознавці і критики  Євгеній Стасіневич та Ростислав Семків. 

«У фактичному протистоянні двох літературних поколінь спробуємо з'ясувати, як у нас з реальністю і модернізацією літератури», — повідомляють організатори.

«У нас є прекрасний історичний приклад: майже 100 років тому, у 1925-му розпочалась велика літературна дискусія, яка дала можливість проговорити незручні речі відверто. Ми переконані: хоча б раз на століття має траплятися пристрасне обговорення шляхів, якими рухалася та рухається українська література. Адже ми часто влювлюємо протистояння різних літературних кіл, відчуваємо напругу з коментарів у соцмережах. Здається, набагато результативніше поговорити про це наживо», — розповіла модераторка дискусії Світлана Стретович.

Подія відбудеться 31 жовтня о 18:00 у Молодому театрі (вул. Прорізна, 17).

Квитки  доступні в касах і на сайті Молодого театру: https://bit.ly/4gAPM4D

Довідка:

Євгеній Стасіневич — літературний критик, літературознавець, популярний лектор, старший науковий працівник Харківського ЛітМузею, співавтор та ведучий подкасту «Запах слова» на hromadske.зміст. Курує мистецькі проєкти: Ukraine WOW, «Леся Українка: 150 імен», «Земля: неймовірна Україна», «Світ Сковороди», «Власні назви» (Харків), «Зірка сходить». Автор книжки інтерв’ю «Ціна питання».

Ростислав Семків — літературознавець, критик, перекладач. Директор видавництва «Смолоскип». Доцент кафедри літературознавства Києво-Могилянської академії. Співведучий ютуб-каналу «Шалені автор(к)и». Член Українського ПЕН-клубу. Автор бестселерів: «Як писали класики», «Як читати класиків», «Пригоди української літератури» та ін. Лауреат премії Книга року BBC-2023 у номінації «Есеїстика».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader