Біля Хмельницької АЕС знову пролетів ударний дрон - Енергоатом
Біля Хмельницької АЕС знову пролетів ударний дрон - Енергоатом

Біля Хмельницької АЕС знову пролетів ударний дрон - Енергоатом

Під час атаки уночі 22 вересня біля майданчика Хмельницької атомної електростанції знову зафіксований проліт ударного безпілотника.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЕК "Енергоатом" у Телеграмі.

"Вночі 22 вересня було зафіксовано ще один проліт ударного безпілотного апарату поруч з промисловим майданчиком Хмельницької АЕС. Траєкторія польоту вказує на те, що Росія ймовірно намагалася зімітувати атаку безпосередньо на АЕСшляхом різкого відхилення від початкової траєкторії в бік станції, наближення до майданчика, а потім розвороту та повернення на вихідну траєкторію", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Росія вже не вперше наражає на небезпеку українські атомні об’єкти, свідомо створюючи загрозу безпеці АЕС. В Енергоатомі наголосили, що росіяни мають припинити такий терор, адже його насліди можуть бути фатальними.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга поінформував Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) про підготовку Росією ударів по критичних обʼєктах ядерної енергетики України напередодні зими. https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3908082-kreml-gotue-udari-po-kriticnih-obektah-adernoi-energetiki-ukraini-mzs.html

Теги за темою
війна
Джерело матеріала
loader
loader