Фотограф Іван Любиш-Кірдей, поранений у Краматорську, вийшов з коми
Фотограф Іван Любиш-Кірдей, поранений у Краматорську, вийшов з коми

Фотограф Іван Любиш-Кірдей, поранений у Краматорську, вийшов з коми

За словами дружини, Іван ще не повернувся до свідомості і досі перебуває у реанімації.

Український фотограф і воєнний кореспондент Reuters Іван Любиш-Кірдей, який зазнав поранення від російського обстрілу Краматорська 24 серпня, вийшов з коми, проте ще  не повернувся до свідомості. Про це повідомила його дружина Марія Семенченко.

Марія розповіла, що Івана вдалося перевезти із лікарні у Дніпрі, де Іван перебував після поранення, до Києва.

За її словами, Івана вже зняли з апарату штучної вентиляції легень. Зараз він все ще перебуває в реанімації.

«На жаль, не існує такої таблетки чи уколу, які могли би пришвидшити процес повернення Івана (та й будь-кого з такою травмою) до себе і до рідних. Треба чекати і вірити в краще», — написала Марія.

Підтримати Івана можна коштами на банку Монобанку або на картку: 5375 4112 2186 8453.

Раніше дружина повідомляла, що Іван Любиш-Кірдей перебуває у важкому, але стабільному стані, лікарі фіксують невелику позитивну динаміку. 

  • Читайте також: Лікарі повідомили про стан журналіста, пораненого під час обстрілу Краматорська

24 серпня о 22:35 російські війська вдарили по готелю «Сапфір» у Краматорську. Повідомлялося, що щонайменше двоє людей отримали поранення, ще одна людина перебуває під завалами. Усі постраждалі — журналісти, серед них — громадяни України, США та Великої Британії.

Згодом голова Донецької ОВА повідомляв, що під завалами готелю, ймовірно, перебуває журналіст з Великої Британії. Представник Reuters повідомив «Детектору медіа», що під час ракетного удару по готелю в Краматорську постраждала команда журналістів Reuters, яка висвітлює війну в Україні. Один із журналістів зник безвісти, ще двоє були госпіталізовані з пораненнями.

Ввечері 25 серпня українська влада повідомила, що внаслідок удару по Краматорську загинув громадянин Великої Британії. Згодом британське агентство Reuters підтвердило загибель свого працівника внаслідок російського ракетного удару по Краматорську. Ним виявився 38-річний радник агенції з питань безпеки Раян Еванс, який працював у складі новинної групи в Україні.

Ще один журналіст Reuters, який зазнав поранення 24 серпня внаслідок російського обстрілу Краматорська, Деніел Пелещук отримав медичну допомогу, його вже виписали з лікарні. Також поранення отримав журналіст Reuters Віктор Саєнко, який є громадянином Латвії.

Крім того, поранення внаслідок російського обстрілу Краматорська 24 серпня отримала польська журналістка Моніка Андрушевська.

Фото Маркіяна Лисейка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader