«Київстар» покращив швидкість 4G під час тестування радіочастот
«Київстар» покращив швидкість 4G під час тестування радіочастот

«Київстар» покращив швидкість 4G під час тестування радіочастот

Швидкість мобільного інтернету зросла в 17 містах.

Мобільний оператор «Київстар» проводить тестування з перерозподілу радіочастот спектра 2100 МГц, які раніше використовувалися для 3G, для 4G. Тестування проводилося в 17 містах України і дало несподівані результати — суттєве збільшення швидкості мобільного інтернету під час використання технології 4G, повідомила пресслужба «Київстар».

Завдяки тому, що під час тесту радіочастота не була завантажена повільним 3G, швидкість мобільного інтернету 4G зросла в середньому на 62%. Зокрема, в Сумах зафіксовано на 63%, у Коломиї — на 42%, у Луцьку — на 46%, у Ніжині — на 64%.

«Київстар» проводитиме тестування до кінця року. Це має покращити якість 4G інтернету для користувачів «Київстар» по всій країні.

У межах проєкту відбувається підготовка мережі до запуску технології 5G в Україні. Обов’язковою умовою для цього є звільнення частот від застарілих технологій, зокрема 2G і 3G, заявили у компанії.

«Реалізувати це можливо, в тому числі й, звільнивши частоти від застарілих технологій, на кшталт 3G», — зазначено у повідомленні.

  • Читайте також: Найвищу швидкість мобільного інтернету в першому півріччі забезпечив Vodafone

У «Київстарі» повідомили, що наразі мобільним інтернетом 4G користується близько 6% абонентів.

«Компанія закликає абонентів, які ще не перейшли на технологію 4G, увімкнути її на своїх телефонах», — йдеться у повідомленні.

На Android

  • Виберіть пункт «Налаштування»;
  • У налаштуваннях виберіть пункт «Підключення»;
  • Виберіть пункт «Мобільні мережі»;
  • Виберіть пункт «Тип мережі»;
  • Виберіть режим мережі, в описі якого є «4G» або «LTE».

На IOS

  • Зайдіть у «Параметри»;
  • Виберіть «Стільникові дані»;
  • Активуйте «Стільникові дані»;
  • Автоматично підтягнеться мережа, доступна для вашого телефону.

Фото: ілюстративне / «Київстар»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader