На Львівщині від коронавірусу померла 4-річна дитина
На Львівщині від коронавірусу померла 4-річна дитина

На Львівщині від коронавірусу померла 4-річна дитина

На Львівщині дещо почала знижувалися кількість захворювань, викликаних COVID-19. Проте медики зафіксували два летальних випадки. Так, у Самбірському районі померла 4-річна дитина, а у Львові - 64-річний чоловік (у нього була ішемічна хвороба серця та цукровий діабет). Про це повідомляє Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

- За тиждень кількість випадків захворювань, що викликані  COVID-19, знизилася на 36% -  зареєстровано 234 випадки проти 367. Зафіксовано 35 випадків (15%) серед дітей та 45 випадків у осіб віком 65 років і старші (19%), - йдеться у повідомленні.

Медики зазначають, що за тиждень госпіталізували 40 осіб (17% з-поміж тих, хто захворів), зокрема 14 дітей. Випадків грипу у Львівській області цього тижня не зареєстровано.

У Центрі контролю та профілактики хвороб нагадують, що в епідсезоні 2024-2025 років будуть циркулювати штами вірусів грипу А Н1N1 Вікторія,  A H3N2 Тайланд та В Австрія. Найкраща профілактика - вакцинація та прогулянки на природі.

  • На період воєнного стану пацієнти із симптомами COVID-19, грипу або ГРВІ можуть дистанційно оформити тимчасову непрацездатність на 5 календарних днів. Для цього потрібно лише звернутися до лікаря телефоном або за допомогою інтернету.
  • 25 серпня у МОЗ повідомили, що влітку захворюваність на COVID-19 в Україні зросла майже в 13 разів. Тільки за серпень в країні зафіксували понад 26 тисяч випадків коронавірусу. У червні таких випадків було 2 300.
Теги за темою
Львівська область
Джерело матеріала
loader