У Великій Британії затоплене приморське село приховує трагічну історію
У Великій Британії затоплене приморське село приховує трагічну історію

У Великій Британії затоплене приморське село приховує трагічну історію

Рибальське селище Гемптон-он-Сі проіснувало трохи більше пів сотні років перед тим, як повністю зникло під водою. Море безупинно наближалося до поселення.

Колись успішне село Гемптон-он-Сі, розташоване на північному узбережжі графства Кент у Великій Британії, нині повністю затоплене морем. Залишки поселення можна побачити лише під час відпливу — це безлюдна смуга землі, яка має трагічну історію. Її переповіло видання The Mirror.

Гемптон-он-Сі було засноване в 1864 році як невелике рибальське селище, яке розвивалося завдяки компанії з видобутку устриць. З 1879 року його почали активно розширювати. Проте через руйнівну ерозію узбережжя жителі були змушені покинути свої домівки. До 1921 року село повністю зникло під водою.

За даними видання Kent Live, ще в 1890-х роках вода почала повільно наступати на село. Кульмінацією стала "Велика буря" 1897 року, коли величезні хвилі завдали шкоди будинкам, розташованим у районі Гернкліфф Гарденс, та ще більше наблизили море до поселення.

На початку 20-го століття більшість мешканців поселення покинули свої домівки
Фото: Wiki Commons

Причиною швидкої ерозії було м'яке глиняне узбережжя Північного Кента, яке залишилося незахищеним після будівництва пірса. Останні мешканці покинули Гемптон-он-Сі в 1916 році, а вже до 1921 року воно повністю занурилося під воду.

Сьогодні це місце спокійне та безлюдне, а єдиним нагадуванням про колишнє поселення є готель Hampton Inn, що стоїть на місці колишньої таверни для рибалок. Населена лише земля позаду Гемптон-он-Сі. Це приморське місто, яке тепер відоме та улюблене багатьма як Герн-Бей.

Нагадаємо, у Великій Британії жінка на автівці врізалася в історичну будівлю, де розмістився паб 17 століття. 25-річна Наташа Серл завдала власникам закладу шкоди на суму 53 тисячі фунтів стерлінгів.

На глибині понад 700 метрів в Атлантичному океані знаходиться гідротермальне поле "Загублене місто", де мешкають різноманітні живі істоти.

Теги за темою
Великобританія вода
Джерело матеріала
loader
loader