Зміни на Покровському напрямку: військовий експерт розповів, що задумала армія рф
Зміни на Покровському напрямку: військовий експерт розповів, що задумала армія рф

Зміни на Покровському напрямку: військовий експерт розповів, що задумала армія рф

Окупанти не зможуть відновити активний наступ на Покровському напрямку, допоки не сформують південний фланг, який фактично стосується і Курахівського напрямку.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко розповів в етері "Прямого".

За словами експерта, на Покровському напрямку зараз використовується переважно піхотна компонента російських окупаційних військ.

"Тобто якщо ми говоримо про Красногорівку в напрямку на Лисівку, то це піхота, якщо ми говоримо по іншим напрямкам, по Ярам, яких там декілька, це піхотна компонента, Гродівка - це піхотна компонента.

Якщо ми говоримо про повноцінні наступальні дії з використуванням механізованої компоненти, то це вже безпосередньо південний фланг, це лівобережжя річки Вовча, це Желанне Перше, це Красногорівка – північна частина річки Лозова, це Українськ, це Гірник, тобто там максимум використовується саме механізована компонента", – пояснив Олександр Коваленко.

Військовий експерт відзначив, що на цьому напрямку окупанти сконцентрували найбільш боєздатні свої окремі мотострілецькі бригади зі складу групи військ "Центр" другої та 41-ї загальновійськової армії. Але безпосередньо на Покровськ росіяни не будуть наступати, допоки не буде сформовано південний фланг.

Останні новини України:

Контрнаступ рф у Курській області: військовий розповів, як змінилася ситуація.

На прикладі Авдіївки та Бахмута: військовий експерт пояснив, що означатиме втрата Покровська.

Загроза наступу на Дніпропетровщину: експерт розповів, чого чекати в разі захоплення Покровська.

Теги за темою
Україна Росія
Джерело матеріала
loader
loader