Без експорту до ЄС Україні доведеться скорочувати виробництво цукру
Без експорту до ЄС Україні доведеться скорочувати виробництво цукру

Без експорту до ЄС Україні доведеться скорочувати виробництво цукру

До війни рівень споживання цукру в Україні складав 1,2 млн т, зараз — 900 тис. т. Втрати споживання всередині країни складають 300 тис. т. Тож експорт до ЄС — це питання виживання української цукрової галузі.

Про це розповіла т.в.о. голови правління Національної асоціації цукровиків України «Укрцукор» Яна Кавушевська під час дискусії, організованої УКАБ. 

«Ми ближчі до Європи з усіх міркувань, не лише географічних, ніж Бразилія, де є проблема вирубування лісів. Тож це також питання сталого розвитку», — зазначила Яна Кавушевська. 

За словами генерального директора компанії-виробника цукру Cygnet Ігоря Шилюка, українські цукровари готові підвищити стандарти свого виробництва, щоб відповідати правилам ЄС.

«Можливість експортувати до ЄС — єдиний надійний шлях. Якщо він буде закритий, ми змушені будемо скоротити виробництво», — резюмував Ігор Шилюк. 


Світлана Цибульська, AgroPortal.ua

Джерело матеріала
loader
loader