Болгарія попросила у ЄС запровадити заборону ввезення яєць з України
Болгарія попросила у ЄС запровадити заборону ввезення яєць з України

Болгарія попросила у ЄС запровадити заборону ввезення яєць з України

Болгари не хочуть українських яєць

Міністр зауважив, що вітчизняне виробництво сильно страждає від імпорту свіжих яєць для споживання з України, йдеться у повідомленні Міністерства сільського господарства і продовольства Болгарії. За перші шість місяців поточного 2024 року він досяг 2 618 тонн, що є п'ятикратним збільшенням у річному обчисленні. Оголошені імпортні ціни значно нижчі за ціни на болгарські яйця, що чинить серйозний тиск на ціни на внутрішньому ринку, додав він.

Міністр обґрунтував прохання тим, що захисні заходи, вжиті до цього часу на рівні ЄС, не досягають очікуваного стримуючого ефекту і не є достатнім фактором для полегшення ситуації на ринку яєць в Болгарії.

Кожна країна стежить за нормальним перебігом бізнес-процесів у своїй країні, щоб захистити інтереси своїх сільгоспвиробників. Ми за тверду підтримку народу України, але це в жодному разі не повинно коштувати банкрутств і порушувати права наших фермерів,
– заявив Тахов.

Він підкреслив, що мета полягає в тому, щоб знайти перетин, на якому будуть збережені права болгарських виробників. Також міністр уточнив, що мова йде про свіжі курячі яйця, які, окрім великої напруги, також призвели до банкрутства болгарських птахофабрик.

Джерело матеріала
loader
loader