Дуда висловився про блокування членства України в ЄС через "волинську різанину"
Дуда висловився про блокування членства України в ЄС через "волинську різанину"

Дуда висловився про блокування членства України в ЄС через "волинську різанину"

Президент Польщі Анджей Дуда торкнувся важливих аспектів польсько-українських відносин та перспектив вступу України до Європейського Союзу.

Так, у своєму недавньому інтерв'ю Polsat News наголосив на необхідності вирішення складних історичних питань між двома країнами, що особливо стосуються подій Другої світової війни.

"Я намагався діяти так, щоб не створювати точок напруги між Варшавою та Києвом... Це було нелегко, бо між нами є складні проблеми", - наголосив польський лідер.

Він навів приклад участі президента Зеленського у заходах, присвячених роковинам Волинської різанини, як крок до взаєморозуміння.

Дуда також прокоментував нещодавню заяву міністра оборони Польщі Владислава Косиняка-Каміша про те, що невирішеність питання Волині може стати на заваді вступу України до ЄС. У відповідь президент Польщі підкреслив, що блокування доступу України до Європейського Союзу відповідало б політиці Володимира Путіна, який прагне зупинити європейську інтеграцію України.

"Якщо хтось каже, що заблокує доступ України до Європейського Союзу, це відповідає політиці Володимира Путіна. Ну, я не знаю, чи це є наміром нинішнього уряду", - заявив Дуда.

Президент Польщі визнав, що є "складні питання, у тому числі ті, про які роками мовчали самі українці, і які необхідно враховувати". Однак він наголосив, що важливо порозумітися і вирішити ці проблеми на користь обох країн та європейської інтеграції України.

Нагадаємо, влітку 2023 року Сейм Польщі ухвалив резолюцію про роль України у Волинській трагедії. Її прийняли з нагоди 80-х роковин Волинської трагедії.

Джерело матеріала
loader