Що буде, якщо присідати щодня: як змінюється життя від простої вправи
Що буде, якщо присідати щодня: як змінюється життя від простої вправи

Що буде, якщо присідати щодня: як змінюється життя від простої вправи

Ця базова, але ефективна вправа працює з багатьма групами м'язів.

Як змінюється тіло, якщо присідати щодня? Щоденне виконання присідань зміцнює м'язи, підвищує гнучкість і збільшує силу корпусу. Вони також покращують кровообіг, допомагають спалювати жир, збільшують щільність кісток і покращують психічне здоров'я, полегшуючи повсякденні дії та покращуючи загальне самопочуття.

Про це повідомляє Times Now.

Присідаючи щодня, ви можете отримати позитивний вплив на своє тіло і здоров'я. Ця базова, але ефективна вправа працює з багатьма групами м'язів, збільшуючи силу, гнучкість і витривалість.

Як присідання впливають на фігуру:

Збільшує силу та ріст м'язів

Присідання зазвичай націлені на нижню частину тіла, особливо на квадрицепси, підколінні сухожилля, сідниці та ікри. Виконуючи присідання щодня, ви кидаєте виклик цим м'язам, що призводить до мікроскопічних розривів у м'язових волокнах. Під час відпочинку ці волокна заживають і стають сильнішими та більшими, що призводить до збільшення м'язової маси та сили. Згодом це покращує не тільки ваш зовнішній вигляд, а й ваші результати в інших фізичних заняттях.

Покращує гнучкість

Регулярне присідання покращує гнучкість суглобів, особливо стегон, колін і щиколоток. Ідеальне присідання вимагає повного діапазону руху, що розтягує і зміцнює зв'язки, сухожилля і м'язи, що оточують ці суглоби. Покращена гнучкість знижує ймовірність отримання травми і може підвищити продуктивність в інших вправах і повсякденній діяльності.

Покращує кровообіг

Присідання збільшують приплив крові по всьому тілу. Покращений кровообіг збільшує транспорт поживних речовин і кисню до тканин, що необхідно для росту і відновлення м'язів. Покращений кровообіг сприяє виведенню забруднювальних речовин, що може призвести до поліпшення загального стану здоров'я та енергії.

Збільшує силу корпусу

Присідання в основному є вправою для нижньої частини тіла, але вони також стимулюють основні м'язи, такі як черевний прес і спину. Присідання послідовно зміцнюють ці м'язи, що призводить до поліпшення постави і балансу. Сильний корпус життєво важливий для зниження ризику травм, особливо в нижній частині спини, і корисний практично для всіх видів фізичної активності.

Сприяє спалюванню жиру і втраті ваги

Чи можна прибрати живіт за допомогою присідань? Присідання - це високоінтенсивна вправа, яка спалює багато калорій. Крім того, збільшення м'язової маси, пов'язане з регулярним присіданням, збільшує швидкість метаболізму в стані спокою, даючи змогу спалювати більше калорій, навіть коли ви не займаєтеся спортом.

Це може бути особливо корисно для втрати ваги і управління нею, оскільки збільшення м'язової маси сприяє більш ефективному спалюванню жиру.

Покращує щільність кісток

Тренування з обтяженнями, такі як присідання, покращують як м'язи, так і кістки. Присідання створюють навантаження на кістки, стимулюючи клітини, які формують кістки, що може сприяти підвищенню щільності кісток. Це особливо важливо з віком, оскільки допомагає уникнути остеопорозу.

Покращує повсякденну діяльність

Присідання імітують різні повсякденні дії, включно із сидінням і стоянням, нахилами для підйому предметів і підйомом предметів. Присідання покращують вашу силу, гнучкість і рівновагу, роблячи звичайні дії простішими і менш імовірними для отримання травм.

Покращує спортивні результати

Присідання - це фундаментальна вправа, яка допомагає гравцям краще виступати в різних видах спорту. Регулярні присідання можуть збільшити вашу силу, потужність і витривалість у видах спорту, що вимагають бігу, стрибків або вибухових рухів.

Покращує здоров'я серцево-судинної системи

Присідання, як і серцево-судинні вправи, підвищують частоту серцевих скорочень у разі регулярного виконання. Згодом це може допомогти поліпшити здоров'я серця за рахунок зниження артеріального тиску, рівня холестерину і ризику серцево-судинних захворювань.

Покращує психічне здоров'я

Вправи, особливо присідання, змушують мозок виробляти ендорфіни, які діють як природні знеболювальні та піднімають настрій. Регулярна фізична активність може допомогти полегшити смуток і занепокоєння, поліпшити сон і підвищити загальне самопочуття.

Вас також може зацікавити:

Джерело матеріала
loader
loader