Система BankID НБУ пройшла попередню оцінку на відповідність вимогам ЄС
Система BankID НБУ пройшла попередню оцінку на відповідність вимогам ЄС

Система BankID НБУ пройшла попередню оцінку на відповідність вимогам ЄС

Національний банк України провів попередню оцінку системи BankID на відповідність вимогам європейського регламенту eIDAS щодо схем електронної ідентифікації із середнім (substantial) рівнем довіри.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Національний банк України.

«Попередня оцінка є першим важливим кроком на шляху до приведення системи BankID НБУ у повну відповідність до вимог регламенту eIDAS. У довгостроковій перспективі це може стати відправною точкою до визнання Системи BankID схемою електронної ідентифікації, яку можна буде використовувати в ЄС», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що оцінку виконав консорціум компаній на чолі з грецькою АТ «QMSCERT Audits-Inspections-Certifications S.A» за підтримки USAID у межах проєкту «Інвестиції для стійкості бізнесу».

Так, QMSCERT визначив перелік елементів, впровадження яких дозволить забезпечити повну відповідність системи BanklD НБУ вимогам eIDAS. Серед них – впровадження правил використання засобів електронної ідентифікації, уточнення вимог до багатофакторної автентифікації користувача, проведення періодичних аудитів та тестів на проникнення.

«Система BankID НБУ є надійним та перевіреним інструментом ідентифікації, який відповідає більшості європейських та міжнародних стандартів електронної ідентифікації. Ця попередня оцінка є важливим кроком для того, щоб цифрова взаємодія між бізнесом й населенням стала безпечнішою, швидшою та ефективнішою» – наголосила заступниця керівника Проєкту USAID Юлія Вітка.

Як повідомлялося, у квітні – червні 2024 року попит на віддалену ідентифікацію та верифікацію громадян України через систему BankID порівняно з січнем - березнем зріс на 38%.

Фото: НБУ

Теги за темою
Нацбанк Банк
Джерело матеріала
loader
loader