У iPhone 16 виявили суттєвий недолік: що з ним не так
У iPhone 16 виявили суттєвий недолік: що з ним не так

У iPhone 16 виявили суттєвий недолік: що з ним не так

Компанія Apple заявляє, що постійно працює над поліпшенням міцності та витривалості своїх смартфонів. Однак навіть справжні фанати iPhone стверджують, що до ідеалу в цьому їй ще далеко.

Так ентузіасти по всьому світу вирішили протестувати захисний матеріал Ceramic Shield другого покоління, який був використаний у лінійці iPhone 16. Звісно, свою спробу здійснили і автори YouTube-каналу Allstate Protection Plans, який проводить подібні тести на замовлення компанії-постачальника технічних послуг для електроніки та страхової фірми.

У поле уваги авторів каналу потрапив iPhone 16 Pro Max з діагоналлю 6,9 дюйма – найбільший на сьогодні смартфон Apple. Його передня та задня частини традиційно виготовлені зі скла. Проте це скло має спеціальний склад Ceramic Shield, тобто "керамічний щит". Згідно із заявами виробника, матеріал з керамічною компонентою є вчетверо міцнішим за звичайне загартоване скло та вдвічі міцніше за найкращі матеріали для смартфонів, представлені зараз на ринку.

Щоби перевірити міцність Ceramic Shield, Allstate Protection Plans скинули новий iPhone 16 Pro Max з висоти 1,8 метра на бетонну поверхню. Приблизно таке ж падіння переживе гаджет, якщо його впустить з рук високий чоловік, який задивився в екран.

Спершу iPhone 16 Pro Max скинули екраном донизу. І він не пережив зіткнення з тротуаром. Дисплей розтріскався на маленькі фрагменти та перестав працювати. Використовувати смартфон після такого падіння стало неможливо.

Після цього гаджет вронили задньою кришкою. Скляна панель знову не витримала удару, до того ж ударом було помітно пошкоджено корпус його камери. Проте цього разу iPhone залишився у повністю робочому стані.

Джерело матеріала
loader
loader