Україна відреагувала на заяву президента Чехії
Україна відреагувала на заяву президента Чехії

Україна відреагувала на заяву президента Чехії


МЗС України відреагувало на заклик президента Чехії Павела змиритися з окупацією частини територій.


Виведення російських військ з суверенної території України в межах її міжнародно визнаних кордонів є одним з обовʼязкових пунктів Формули миру президента Володимира Зеленського. Про це пресслужба Міністерства закордонних справ України у вівторок, 24 вересня.
 
У МЗС зазначили, що виведення окупаційних військ та інші положення формули гарантуватимуть всеосяжний, справедливий та довготривалий мир не лише для України, але для всього європейського континенту та світу.
 
“Наголошуємо, що не може бути половинчастих рішень коли йдеться про людські життя, свободу, спільні цінності, справедливість за російські злочини, відновлення міжнародного миру та безпеки. У цьому контексті тимчасові рішення не відновлять повноцінний мир, а лише відтермінують війну”, – зазначили у відомстві.
 
МЗС закликало до обʼєднання зусиль задля втілення Формули миру в інтересах усіх націй, які поважають Статут ООН і цінність людського життя.
 
“Маємо разом посилити тиск на Росію, щоб примусити її до справедливого миру, звільнення територій України та поваги до міжнародного права. Це реалістичний сценарій, який ми здатні втілити спільними зусиллями”, – наголосили у міністерстві.

Нагадаємо, напередодні президент Чехії Петр Павел заявив, що Україна повинна змиритись із ймовірним “тимчасовим” перебуванням деяких її територій під контролем Росії після завершення війни.

Розмови про переговори. Позиції України та РФ



Теги за темою
МЗС України окупація Чехія
Джерело матеріала
loader
loader