Відповідатиме за шкільну освіту. Уряд призначив нову заступницю Лісового
Відповідатиме за шкільну освіту. Уряд призначив нову заступницю Лісового

Відповідатиме за шкільну освіту. Уряд призначив нову заступницю Лісового

Уряд призначив Надію Кузьмичову новою заступницею міністра освіти і науки України. Вона буде опікуватися напрямом шкільної освіти. Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

За даними МОН, професійна діяльність Надії Кузьмичової тісно пов’язана із розвитком освіти та людського капіталу. Зокрема, у 2021 році вона відкрила Центр креативних технологій TUMO у Києві, а в травні 2024 року – UA-Teens у Львові. Місія цих просторів – самореалізація молоді через креативні технології.

«До цього Надія очолювала Центр незалежних соціологічних досліджень Запорізького національного університету, де досліджувала академічну доброчесність, корупційні ризики в освіті, якість освіти та вибір професії учнів», – розповіли у відомстві.

Загалом Кузьмичова має 11 років педагогічного досвіду. З 2023 року вона була радницею віцепрем'єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, координувала освітні стратегічні проєкти.

До відома, половина учнів 10-11 класів користується послугами репетиторів, йдеться у дослідженні Київського міжнародного інституту соціології, яке було презентоване 23 вересня 2024 року на освітньому форумі «Профільна: якою буде реформа старшої школи». З тих, хто ходить на додаткові заняття, 43% пояснюють своє рішення тим, що середня школа дає їм недостатні знання для вступу у виш. Ще 7% респондентів вказують на те, що недостатніми знання вважають їхні батьки.

Водночас 71% опитаних вказали на недостатню роль школи у професійній орієнтації випускників. З них 56% зазначали, що школа ніяк не вплинула на їхній вибір професії.

Джерело матеріала
loader
loader