Албанія відкрила свій ринок для українських виробників кормів для домашніх тварин
Албанія відкрила свій ринок для українських виробників кормів для домашніх тварин

Албанія відкрила свій ринок для українських виробників кормів для домашніх тварин

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Міністерство закордонних справ України погодили з Республікою Албанія два нові сертифікати для українських виробників кормів для домашніх тварин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

Зокрема, мова йде про сертифікат здоров’я для консервованих кормів для домашніх тварин, призначених для імпорту або транзиту з України до Республіки Албанія та про сертифікат здоров’я для жувальних предметів для домашніх тварин, призначених для відправлення або для транзиту через Республіку Албанія.

Зазначається, що погоджену форму ветеринарного сертифіката зазначених категорій продукції оприлюднено на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби.

Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук підкреслив, що наразі фокусом уваги є диверсифікація міжнародних ринків збуту, адже розвиток вітчизняного бізнесу в значній мірі залежить від розширення географії експорту.

«Кожен новий ринок означає нові можливості для вітчизняних виробників та посилення нашої економіки», — зазначив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга.

У Держпродспоживслужбі зауважили, що для експорту української продукції тваринного походження необхідний запит оператора ринку до територіального органу служби за місцем розташування потужності.

Як повідомлялось, Королівство Бахрейн відкрило доступ на свій ринок для українських виробників м'яса птиці та продуктів з нього.

Фото: dpss.gov.ua

Теги за темою
Ринок
Джерело матеріала
loader