Мріяв служити в російській армії: мобілізований навів ракети на свою бригаду ЗСУ, подробиці кричущого випадку
Мріяв служити в російській армії: мобілізований навів ракети на свою бригаду ЗСУ, подробиці кричущого випадку

Мріяв служити в російській армії: мобілізований навів ракети на свою бригаду ЗСУ, подробиці кричущого випадку

СБУ затримала ще одного агента рф в Харкові і ним виявився 45-річний мешканець міста, який нещодавно був мобілізований - у серпні цього року він був дистанційно завербований воєнною розвідкою рф.

Подробиці повідомили у СБУ.

За вказівкою окупантів, затриманий мав скоригувати повітряний удар по одному з підрозділів ЗСУ. Російська спецслужба обіцяла «евакуювати» його до країни-агресора, де він планував вступити до ворожого війська для боротьби проти України.

Фігурант позначив потрібні локації на Google-карті та надіслав відповідний скріншот своєму російському куратору. Він також провів розвідку поблизу бойових позицій української ППО, які рашисти сподівалися обійти під час ракетної атаки.

Згідно з інструкцією воєнної розвідки рф, зрадник мав прибути на визначене місце на передовій, після чого окупанти створили б для нього «коридор» для переходу через лінію фронту.

Проте співробітники СБУ оперативно виявили його злочинні дії і затримали на стадії підготовки до «евакуації» в росію. У ході спецоперації СБУ також здійснила комплексні заходи для захисту позицій українських військ, що повністю зірвало плани агресора.

Під час обшуку у затриманого були вилучені мобільні телефони, які він використовував для зв'язку з російською спецслужбою.

На основі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада в умовах воєнного стану).

Зараз зловмисник утримується під вартою без можливості внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Останні новини України:

Масові підпали військових авто прокотилися Україною: знищено понад 200 машин.

Розкрадання на державному підприємстві: викрито нову корупційну схему, чиновник розтратив кругленьку суму.

В українській енергетиці вкрали сотні мільйонів: цинічний злочин здійснили заради наживи.

Теги за темою
СБУ Харків
Джерело матеріала
loader