На Житомирщині викрито групу осіб на чолі з так званим «смотрящим», які налагодили наркотрафік до виправної колонії
На Житомирщині викрито групу осіб на чолі з так званим «смотрящим», які налагодили наркотрафік до виправної колонії

На Житомирщині викрито групу осіб на чолі з так званим «смотрящим», які налагодили наркотрафік до виправної колонії

На Житомирщині викрито групу осіб на чолі з так званим «смотрящим», які налагодили наркотрафік до виправної колонії - Фото 1

За процесуального керівництва прокурора Житомирської обласної прокуратури злочинній групі у складі п’яти чоловік повідомлено про підозру у незаконному збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі (ч. 2 ст. 307 КК України).

Слідство встановило, що постачання та збут наркотичних засобів у виправну колонію Житомирщини організував засуджений. Наразі він відбуває покарання та має статус так званого «смотрящого за установою».

До «наркобізнесу» залучив двох ув’язнених та двох цивільних – киянина, який раніше відбував покарання у цій колонії, і жителя Бердичева.

Бердичівлянин одержував поштою з різних міст, у тому числі і від столичного постачальника, наркотичні засоби, зберігав їх у своєму помешканні та передавав в установу покарань. Решта учасників злочинної групи – засуджені отриманий «товар» збували іншим в’язням.

Так, протягом травня-вересня цього року задокументовано одержання жителем Бердичева більше десятка посилок із наркотичними засобами.

19.09.2024, під час чергової передачі наркотичних засобів в установу безпосередніх виконавців викрито.

Під час обшуків вилучено майже 35 грам кристалічної речовини, ймовірно, метадону, 600 грамів подрібненого канабісу, понад 800 таблеток лікарських та наркотичних речовин, майже 330 тис грн та понад 36 тис доларів США готівки, 18 мобільних телефонів, банківські картки, автомобіль та інші речі,
які використовувалися для вчинення злочину.

Наразі підозрюваним, які не відбувають покарання, обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводить ГУНП в області, оперативний супровід забезпечує Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України та Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader