Швейцарія першою у світі застосувала "капсулу смерті"
Швейцарія першою у світі застосувала "капсулу смерті"

Швейцарія першою у світі застосувала "капсулу смерті"

У Швейцарії вперше у світі застосували смертельну капсулу Sarco. Покінчити життям за допомогою нового виду евтаназії наважилася жінка зі Сполучених Штатів. Про це повідомляє LADbible.

Як зазначено у повідомленні, американка приїхала до Швейцарії з метою добровільно піти із життя. Вона активувала кнопку всередині капсули, що заповнила камеру газоподібним азотом. Через хвилину концентрація азоту в повітрі стала смертельною, жінка знепритомніла, а потім померла від гіпоксії – нестачі кисню в мозку. Творець капсули доктор Нічке зазначив, що вона дуже хотіла цього.

- Коли вона увійшла до Sarco, вона майже одразу натиснула кнопку. Вона нічого не сказала. Вона справді хотіла померти. За моїми оцінками, вона знепритомніла протягом двох хвилин і померла через п'ять хвилин, - розповів лікар.

Прокуратура швейцарського міста Шаффхаузен розпочала розслідування за підозрою у підбурюванні до самогубства та пособництві у самогубстві. Правоохоронці з'ясували, що смерть жінка сталася біля лісового будиночка у Мерісхаузені. У справі вже затримано кількох людей, у тому числі - директора компанії, яка пропонує людям допомогу в самогубстві. Капсулу самогубства Sarco вилучили, а тіло загиблої доставили до медзакладу для розтину.

- Швейцарська поліція не згадала, що серед заарештованих були директор The Last Resort, два адвокати, які надавали юридичну допомогу TLR, та нідерландський журналіст, - повідомив доктор Нічке.

  • 19 липня у Білій Церкві Київської області жінка намагалася накласти на себе руки під будівлею місцевого суду. Вона підпалила себе, внаслідок чого отримала близько 70% опіків тіла. Про це повідомили у пресслужбі обласної поліції.
  • 6 серпня в Києві патрульні поліціянти врятували жінку, яка хотіла накласти на себе руки.
Теги за темою
смерть Швейцарія
Джерело матеріала
loader