«Підпільний стендап» вирізав на своєму ютубі «жарт» Антона Стенюка про вбивства мусульман
«Підпільний стендап» вирізав на своєму ютубі «жарт» Антона Стенюка про вбивства мусульман

«Підпільний стендап» вирізав на своєму ютубі «жарт» Антона Стенюка про вбивства мусульман

Стендапер «пожартував» про те, «навіщо православні вбивають інших православних, коли в світі ще так багато мусульман».

На ютуб-каналі «Підпільний стендап» із відео концерту коміка Антона Стенюка вирізали фрагмент з його словами про вбивство мусульман.

Епізод був на відео на каналі «Підпільного стендапу» на 31:10. Станом на момент написання новини, епізод із «жартом» про мусульман вирізаний, а на цьому місці помітна склейка відео.

Втім цей фрагмент виступу зберігся у фейсбук-дописі голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Під час свого сольного концерту комік «пожартував» на тему вбивств за релігійною ознакою в контексті російсько-української війни.

«Ця війна (російсько-українська, — ДМ) — це просто нонсенс. Я не знаю як так сталося, що одні православні вбивають інших православних, коли в світі ще так багато мусульман.

Я не кажу, що треба вбивати мусульман, я адекватна людина, я розумію, що це зараз не на часі. А, і тим паче, цим вже займаються юдеї», — «жартував» Стенюк у вирізаному фрагменті.

Раніше, як розповів «ДМ» директор «Кримських новин» Імран Усеїнов, відео з цим фрагментом виступу Антон Стенюк видалив й зі своєї інстаграм-сторінки.

Сьогодні видання «Кримські новини» подало журналістське звернення до Нацполіції щодо порушення рівноправства за релігійною ознакою у цьому виступі Антона Стенюка.

Як розповів «ДМ» Імран Усеїнов, у зверненні йдеться про порушення кримінального кодексу за ст. 161 — порушення рівноправства за релігійною ознакою та розпалювання релігійної ворожнечі. За словами Імрана, поліція прийняла звернення, зареєструвала і обіцяла журналістам повідомити, щойно визначать слідчий орган чи особу.

Усеїнов вважає, що слова Стенюка містять виправдовування і непрямий заклик вбивати мусульман, а також відтворюють російський наратив про війну між братськими народами. «Якщо підсумувати його слова, то прочитується заклик: припиніть цю війну між православними і давайте краще вбивати мусульман», — прокоментував відео Усеїнов.

Виступ Стенюка також розкритикував голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. Він назвав слова коміка «відкритим випадом проти людей за релігійною ознакою».

«Детектор медіа» звернувся по коментар до команди «Підпільного стендапу» та особисто Антона Стенюка і очікує на відповідь.

Фото: скриншот з виступу Антона Стенюка 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Скандал
Джерело матеріала
loader