Починайте вже зараз: як зміцнити свій імунітет восени без вітамінів
Починайте вже зараз: як зміцнити свій імунітет восени без вітамінів

Починайте вже зараз: як зміцнити свій імунітет восени без вітамінів

Настала осінь і вже ми відчуваємо, як температура за вікном опускається, особливо увечері та вночі. Так, це знак, що недовго залишилося чекати на холоди.

Восени дуже важливо зміцнити свої імунітет, адже це сезон застуд, ГРВІ та грипу. Ну і звичайно ж. Дуже поруч ходить коронавірус з його новими штамами. То як зміцнити імунітет восени? Ми підкажемо вам одразу кілька простих способів, які може дозволити собі кожен. Починайте зараз і не хворійте.

Застуда. Фото: скрін youtube

Важливість правильного одягу

Вибір одягу, що відповідає погоді, є одним із простих, але ефективних способів зміцнити імунітет. Захист уразливих частин тіла, таких як поперек і спина, особливо важливий восени. Хвороби нирок та захворювання нервових закінчень поперекової області можуть бути результатом переохолодження цих областей. В результаті лікарі радять одягатися тепліше, особливо вдень, коли температура значно знижується. Якщо ви плануєте провести час на свіжому повітрі, наприклад, за містом, подбайте про те, щоб спина та поперек були надійно захищені від холоду. Це знизить ризик застудних захворювань та інших неприємних наслідків переохолодження.

Профілактика простудних захворювань

У разі перших ознак застуди важливо залишитися вдома і відлежатися, а чи не ходити працювати. Це не тільки прискорить одужання, а й запобігатиме поширенню вірусів серед колег. Крім того, Кондрахін наголошує на важливості використання санітайзерів для рук, оскільки саме через руки віруси передаються найчастіше. Регулярна гігієна рук може значно знизити ймовірність зараження простудними та вірусними захворюваннями.

Миття рук, фото: кадр з відео

Маски та вакцинація

Якщо ви маєте перебувати в місцях з великою кількістю людей, наприклад, у громадському транспорті або на масових заходах, не зайвим буде використовувати маску для захисту від вірусів. Лікар також рекомендує не забувати про щеплення від грипу. Вакцинація допомагає не лише запобігти захворюванню, а й знизити ризик ускладнень, пов'язаних із вірусними інфекціями.

Раніше ми повідомляли, що сезон грипу та застуд наближається: що потрібно їсти, щоби менше хворіти.

Джерело матеріала
loader