Польща екстрадувала в Україну підозрюваного у справі Нацкінематеки
Польща екстрадувала в Україну підозрюваного у справі Нацкінематеки

Польща екстрадувала в Україну підозрюваного у справі Нацкінематеки

Польща екстрадувала в Україну одного з підозрюваних у заволодінні нерухомістю державного підприємства «Національна кінематека України». Про це 25 вересня повідомило НАБУ.

- Йдеться про колишнього керівника товариства, на користь якого у незаконний спосіб відчужили низку будівель, які перебували у власності Нацкінематеки, — розповіли на сайті антикорупційного бюро.

Передача чоловіка співробітникам НАБУ відбулась на міжнародному автомобільному пункті пропуску «Устилуг – Зосін» у Волинській області. 24 вересня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду України заарештував підозрюваного з альтернативою застави у десять мільйонів гривень.

  • 1 лютого 2023 року НАБУ і САП повідомили семи особам підозру у заволодінні нерухомістю держпідприємства «Національна кінематека України» вартістю майже 42 мільйонів гривень. Йдеться про 14 будівель та споруд на околиці Києва. Наразі ці активи повернули державі. Також чотири підозрювані перерахували на потреби ЗСУ 43,5 мільйона гривень у рамках угод про визнання винуватості.
  • Серед підозрюваних були заступниця міністра культури України у 2014-2019 роках, начальник управління Міністерства культури України у 2017-2020 роках, перший заступник генерального директора державного підприємства «Національна кінематека України» у 2016-2019 роках. За даними слідства, нерухомість продали на аукціоні за заниженою ціною. Результати аукціону скасували.
Джерело матеріала
loader