Підозрюваного у справі про заволодіння майном Нацкінематеки екстрадовано з Польщі
Підозрюваного у справі про заволодіння майном Нацкінематеки екстрадовано з Польщі

Підозрюваного у справі про заволодіння майном Нацкінематеки екстрадовано з Польщі

Підозрюваного у справі про заволодіння майном Нацкінематеки екстрадовано з Польщі - Фото 1

В Україну екстрадовано одного з підозрюваних у заволодінні нерухомістю держпідприємства «Національна кінематека України».

Йдеться про колишнього керівника товариства, на користь якого у незаконний спосіб відчужили низку будівель, які перебували у власності Нацкінематеки, повідомляє НАБУ.

Передача особи співробітникам Національного бюро відбулась на міжнародному автомобільному пункті пропуску «Устилуг – Зосін» Волинської області. Вона стала можливою завдяки співпраці з компетентними органами Республіки Польща та ефективній взаємодії з Офісом Генерального прокурора, як центральним органом України щодо видачі (екстрадиції) підозрюваних.

24.09.2024 слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 10 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили 9 особам про підозру у заволодінні нерухомістю (14 будівель) держпідприємства «Національна кінематека України», вартістю майже 42 млн грн.

Згодом завдяки зусиллям антикорупційних органів ці активи повернули державі.

Наразі розслідування у кримінальному провадженні завершено, триває ознайомлення сторони захисту з матеріалами справи.

Стосовно 4 учасників злочину суд задовільнив угоди про визнання винуватості, за якими на допомогу ЗСУ засуджені перерахували 43,5 млн грн.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Tweet
Джерело матеріала
loader