Прочиняють собі двері: що означають гучні заяви лідера Ірану
Прочиняють собі двері: що означають гучні заяви лідера Ірану

Прочиняють собі двері: що означають гучні заяви лідера Ірану

Він раптово назвав російсько-українську війну агресією, а не конфліктом чи кризою. Що означають гучні заяви лідера Ірану, в етері 24 Каналу припустив політтехнолог Борис Тизенгаузен.

Яку ілюзію може створювати Іран

Тизенгаузен зазначив, що Росія дійсно отримала близько 200 іранських балістичних ракет. Транспортування відбувалося через Каспійське море. Окупанти зможуть їх використовувати на близьку відстань, а "Іскандери" приберегти для далекобійних ударів по Україні.

Якщо балістику Іран поставив Росії, то пускові установки – ні. У такий спосіб Тегеран прочиняє собі двері для переговорів, мовляв, "запропонуйте нам щось".

Напередодні неприємних подій для Росії, тобто скасування обмежень, Іран вирішив пограти в різні кошики. Але з диктаторськими та автократичними режимами так не працює,
– зазначив Борис Тизенгаузен.

Тобто Тегеран може створити ілюзію перемовин, а потім раптово передати умовно ще 300 балістичних ракет. Далі виявиться, що росіяни можуть переклеювати назви озброєння: не "Шахед", а "Герань-2"; не Fath-360, а "Гвоздика-4".

"Тобто проти "клубу" огидних диктаторів та диктаторок працюють лише жорсткі санкції та обмеження, а також потужні удари", – резюмував політтехнолог.

Зверніть увагу! Політичний експерт Андрій Городницький назвав такі заяви Ірану брехнею. Він зазначив, що країна намагається грати в демократію, але насправді підтримує Росію, і якщо не буде конкретних дій щодо зближення з Заходом, то це лише пусті слова.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader