Львівському “антивакцинатору” Остапу Стахіву вручили дві нові підозри
Львівському “антивакцинатору” Остапу Стахіву вручили дві нові підозри

Львівському “антивакцинатору” Остапу Стахіву вручили дві нові підозри

Львівському блогеру Остапу Стахіву, у якого пройшли обшуки, оголосили ще дві підозри — у шахрайстві та “зливі” інформації про розташування ЗСУ. Про це повідомила СБУ.

- Під час одного зі своїх прямих ефірів у соцмережах, фігурант публічно озвучив точну локацію розташування одного з підрозділів українських захисників, чим наразив їх на небезпеку. Окрім цього він організував онлайн-курси «журналістики», на яких, серед іншого, навчав своїх послідовників протидіяти мобілізації в Україні… По завершенню навчання фігурант обіцяв своїм клієнтам посвідчення журналістів міжнародного зразка. Втім, замість обіцяних документів, він видавав «випускникам» фіктивні посвідчення місцевої газети, яка втратила акредитацію ще навесні цього року, — розповіли в СБУ.

Львівська обласна прокуратура уточнила, що мова йде про розголошення розташування одного з відділів ТЦК Рівненщини. Джерело агентства «Інтерфакс-Україна» в правоохоронних органах повідомило, що також йдеться про газету "Галицькі вісті". Вартість “курсів” становила сім тисяч гривень.

Ще до початку повномасштабної війни Остап Стахів отримав підозру за спроби захоплення державної влади в Україні. за версією слідства, блогер підбурював людей влаштовувати масові заворушення та захоплювати держустанови під виглядом «руху антивакцинаторів».

- Перебуваючи в статусі обвинуваченого під час повномасштабного вторгнення, фігурант продовжив антиукраїнську діяльність. Через власні акаунти в соцмережах «блогер» розповсюджував деструктивний контент. Він стверджував, що російську збройну агресію нібито спричинили «треті країни», які «спровокували» москву до повномасштабного вторгнення в Україну, — додали в СБУ.

Наразі вирішується питання про обрання 39-річному підозрюваному запобіжного заходу. Прокуратура клопотатиме про арешт блогера під вартою без права внесення застави.

  • 16 листопада 2021 року СБУ вручила підозру "антивакцинатору" Остапу Стахіву за дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, чи захоплення державної влади.
  • 18 листопада 2021 року Галицький районний суд Львова обрав Остапу Стахіву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом вийти під заставу у 998 тисяч гривень.
Теги за темою
СБУ Львів
Джерело матеріала
loader
loader