Через жарт резидента "Підпільного стендапу" про мусульман звернулися до поліції
Через жарт резидента "Підпільного стендапу" про мусульман звернулися до поліції

Через жарт резидента "Підпільного стендапу" про мусульман звернулися до поліції

Журналісти звернулися до Національної поліції через жарт резидента "Підпільного стендапу" Антона Стенюка про мусульман. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у коментарях до свого посту про жарт стендап-коміка.

- Якого біса. Не намагайтеся мене переконати, що я нібито не вловив змісту даного "жарту", якого насправді тут немає. Проте є відкритий випад проти людей за релігійною ознакою. Шкода, що в цьому випадку вказувати на цього негідника, який дозволяє собі цинічно ображати своїх співгромадян, доводиться мені, громадянинові України, який сповідує Іслам, — написав він у своєму фейсбуці.

У коментарях жартом Стенюка також обурився письменник Андрій Любка, написавши: “Жах”. Колишній муфтій України Саід Ісмагілов, який пішов добровольцем на фронт, також поширив відео жарту на своїй сторінці з коментарем: “Вбивати мусульман? Ну спробуй, хлопчик”. Під дописом Ісмагілова користувачі, які поширювали посилання на сторінку коміка, зазначили, що він закрив свій профіль.

Голова громадської організації «Кримські татари Одещини» Февзі Мамутов написав з приводу цього жарту наступне: “Це хоч трошки смішно? «Стендапер» Антон знаходить смішною тему про обʼєднання з «братським народом». Та ще й натяки на вбивства за релігійною ознакою! А давайте виховувати подібних представників естради, якщо намагаємось побудувати політичну націю!”

У своєму першому сольному концерті Антон Стенюк сказав: “Я не знаю, як так сталося, що одні православні вбивають інших православних, коли у світі ще так багато мусульман. Я не кажу, що треба вбивати мусульман, я адекватна людина, я розумію, що зараз це не на часі. Тим паче цим уже займаються юдеї”. 

Відео концерту опублікували на ютуб-каналі "Підпільний стендап" ще у травні, але зараз поширилось Reels з жартом. Видання QIRIM.Media написало, що комік видалив цей уривок з концерту зі свого акаунту в Instagram.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от QIRIM.News (@qirim.news)

  • 21 січня українські коміки виступили у виправній колонії, що викликало неоднозначну реакцію у мережі.
  • 20 червня 2023 року Melovin залишив зйомки стендап-шоу "Біографія" та звинуватив провідних у булінгу та гомофобії.
Теги за темою
Скандал
Джерело матеріала
loader