Шольц втрачає популярність серед німців: у The Times пояснили, до чого тут Україна
Шольц втрачає популярність серед німців: у The Times пояснили, до чого тут Україна

Шольц втрачає популярність серед німців: у The Times пояснили, до чого тут Україна

Зокрема, Шольцу важко утримати баланс між підтримкою України та пацифістськими настроями німецьких виборців. Про це повідомляє The Times із посиланням на дослідження настроїв населення.

Чому Шольц втрачає підтримку серед німців

Дослідники аналітичного центру D Part опитали понад 2,3 тисячі жителів Німеччини і провели кілька фокус-груп, щоб отримати детальний огляд настроїв у суспільстві.

Лише 11% респондентів задоволені тим, як уряд Шольца підтримує Україну у війні з Росією, тоді як 67% висловили невдоволення. При цьому 32% опитаних хотіли б, щоб ЄС надавав Україні "куди сильнішу" допомогу, а 41% виступили проти цього.

Крім того, 68% респондентів сказали, що "занепокоєні" або "дуже занепокоєні" щодо того, що Німеччина може стати учасником збройного конфлікту в Європі найближчими роками. За даними D Part, ці побоювання найбільше поширені серед прихильників ультраправої проросійської партії "Альтернатива для Німеччини".

Водночас союзники Шольца стверджують, що він дотримується "середнього курсу між яструбами і голубами", прагнучи надати Україні як можна більше допомоги, але не провокуючи при цьому Росію та не засмутити пацифістськи налаштованих німецьких виборців.

Втім, дослідження показує, що Шольц втратив підтримку майже всіх – виборців, які вважають, що він мав зробити більше для України, виборців, які хочуть миру з Кремлем, і виборців, які розриваються між двома сторонами.

Джерело матеріала
loader