Сікорський закликав дозволити Україні завдавати ударів по території РФ
Сікорський закликав дозволити Україні завдавати ударів по території РФ

Сікорський закликав дозволити Україні завдавати ударів по території РФ

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський висловив незгоду з позицією США щодо заборони Україні використовувати західну зброю для ударів по території Російської Федерації.

Про це він заявив у інтерв'ю CNN.

Польський дипломат нагадав про трагічний випадок у Львові, де внаслідок російської ракетної атаки загинула майже вся родина Базилевичів. "Я був у Львові, і там російська ракета вбила цілу родину – батько дивився, як з-під завалів дістають тіла його дружини і трьох доньок", – розповів Сікорський, який під час останнього візиту в Україну відвідав місце трагедії разом з мером Львова.

Сікорський підкреслив, що Росія систематично порушує міжнародне гуманітарне право та продовжує знищувати українську енергетичну інфраструктуру. За його словами, вже зруйновано близько 70% об'єктів.

"Ракета, яка вбила львівську родину, була випущена російським бомбардувальником, що летів над територією РФ і злетів з російського аеродрому. Назвіть мені хоч одну причину, чому Україна не повинна мати можливості знищити того бомбардувальника, вдаривши по тому летовищу", – наголосив міністр.

Сікорський також зазначив, що українські війська вже перебувають у Курській області РФ з серпня, натякаючи, що це мало б розвіяти побоювання західних союзників щодо реакції Кремля на перетин "червоних ліній".

Джерело матеріала
loader