Трампа проінформували про потенційну загрозу вбивства з боку Ірану
Трампа проінформували про потенційну загрозу вбивства з боку Ірану

Трампа проінформували про потенційну загрозу вбивства з боку Ірану

Трампа проінформували про потенційну загрозу вбивства з боку Ірану

 Загрози з боку Тегерана посилилися за останні кілька місяців.

Представники американської розвідки у вівторок, 24 вересня, проінформували кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа про ймовірну загрозу вбивства з боку Ірану, повідомляє Reuters.

“Трамп був проінформований сьогодні в офісі директора Національної розвідки щодо реальних і конкретних загроз з боку Ірану вбити його з метою дестабілізації й сіяння хаосу в Сполучених Штатах”, - йдеться в заяві кампанії республіканського кандидата.

Співробітники розвідки визначили, що загрози з боку Ірану посилилися за останні кілька місяців, урядовці США працюють над тим, щоб захистити Трампа і не допустити впливу на вибори.

Нещодавно пакистанець, який, як стверджується, має зв'язки з Іраном, не визнав себе винним за звинуваченнями щодо імовірної змови з метою вбивства американського політика у відповідь на ліквідацію Штатами в 2020 році іранського військового командира Касема Сулеймані. Обвинувачений назвав Трампа потенційною мішенню, але стверджує, що не розробляв план вбивства колишнього президента США.

У Штатах також окремо розслідується вересневий замах на Трампа у гольф-клубі та стрілянина на мітингу в Пенсильванії 13 липня. Вважається, що жодних ознак причетності Ірану цих випадків немає.

Минулого тижня американські урядові установи заявили, що іранські хакери надіслали електронні листи з викраденими матеріалами з кампанії республіканського кандидата людям, залученим до передвиборчої кампанії президента-демократа Джо Байдена, що є частиною ширших зусиль Тегерана, спрямованих на вплив на американські вибори.

Наприкінці липня Байден зняв свою кандидатуру і кандидатом від демократів стала віцепрезидент Камала Гарріс.

У серпні Штати також звинуватили Іран у проведенні кібероперацій проти кампаній обох кандидатів у президенти США. Тегеран усі ці звинувачення відкидає.

У липні американські чиновники з офісу директора Національної розвідки США, ФБР і Міністерства внутрішньої безпеки також попереджали, що Іран розпочав кампанію впливу, покликану підірвати кандидатуру Трампа. 

Колишній президент США Дональд Трамп мав напружені відносини з Тегераном під час перебування на посаді. За часів Трампа Штати ліквідували іранського військового командира Касема Сулеймані в 2020 році та вийшли з багатосторонньої іранської ядерної угоди, запровадивши санкції проти Тегерана.

Джерело матеріала
loader